Eerste Hulp EHBO Herhaling CODE 95

Bij het behalen van het herhaling certificaat “Eerste Hulp EHBO Herhaling met CODE 95 erkening” heeft 6 praktijk code95 uren per jaar.

Cursus informatie
Deze EHBO cursus is met name geschikt voor hulpverleners beroepschauffeurs die vaak achter het stuur zitten en die naast het optreden in acute situaties meer verdieping willen hebben op scenario’s in de transpoort.

Deze EHBO cursus is vergelijkbaar met andere erkende EHBO cursussen.
Dit certificaat geeft vrijstelling op het LEH deelcertificaat van de Bedrijfshulpverleningscursus (bhv cursus).

Alle FAI cursussen bieden de volgende voordelen voor de cursist:

Unieke leermethodiek
Modern cursusmateriaal
Erkende CCV Code 95 uren / punten
Veel vaardigheidstraining
Praktische cursus
Eerste Hulp Cursus Boeken

Prijs Basis cursus
Inloopcursus € 260,-
Prijs Herhaling cursus
Inloopcursus € 160,-

* prijzen zijn excl. BTW en per cursist
** prijzen zijn incl. certificaat A4, lesmateriaal, koffie/thee en lunch
Bekijk de cursuslocaties
of vraag voor een Incompany cursus een offerte op maat aan..

Beoordeling
Cursisten worden gedurende de gehele cursus beoordeeld (continue assesment). Aan het einde van de cursus vindt een theoretische toets plaats.

Cursus specificatie
Aantal deelnemers:
12:1
Cursus duur:
Basiscursus: 12 uur, van 9.00 – 17.00 uur
Herhalingscursus: 6 uur (alleen met geldig EHBO certificaat)
Beoordeling:
Continu door instructeur en theorietoets
Certificering:
Certificaat is 1 jaar geldig

 

Specifieke informatie Nascholing CBR/CCV CODE 95!

U21/1 EHBO-BHV Nascholing, BHV Herhaling of cursus Eerste Hulp EHBO Herhaling, CBR/CCV CODE 95.

Vakbekwaamheid (Code 95)

Basiskwalificatie vakbekwaamheid (behalen Code 95)

De Richtlijn geldt voor alle EU beroepschauffeurs en beroepschauffeurs die in de EU werken. Onder deze regelgeving is een geldige Code Vakbekwaamheid (Code 95) verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C of rijbewijs D noodzakelijk is. In Nederland wordt deze code op het rijbewijs geplaatst, deze vervangt het oude chauffeursdiploma en is vijf jaar geldig.

Nascholing vakbekwaamheid (behouden Code 95)

Om beroepschauffeur te blijven, bent u verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Indien u niet voldoet aan de nascholingsplicht, mag u niet meer beroepsmatig rijden. U dient de nascholingscursussen te volgen bij een door het CCV gecertificeerde instantie zoals Vuurrood veiligheidsopleidingen. Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen.
Alle houders van een rijbewijs D, afgegeven vóór 10 september 2008 en rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, krijgen in hun eerste periode van verplichte nascholing geen vijf, maar zeven jaar de tijd om aan de nascholing eis van 35 uur te voldoen.

 

Zowel vrachtauto- als buschauffeur?

Een chauffeur die zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam is, hoeft slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en geen 70 uur.

Code 95 verlopen

Stel dat het een chauffeur niet lukt om aan de verplichte nascholing te voldoen. Dit heeft als gevolg dat zijn Code 95 (Vakbekwaamheid) verloopt en hij niet meer beroepsmatig mag rijden. Indien hij daarna besluit zijn oude vak weer op te pakken, dan moet hij die vakbekwaamheid weer vernieuwen. Dit doet de chauffeur door 35 uur nascholing te volgen. Nadat hij deze 35 uur gevolgd heeft, én hij de Code 95 op zijn rijbewijs heeft, mag hij weer beroepsmatig rijden.

Bij het behalen van het herhaling certificaat “Eerste Hulp EHBO Herhaling CODE 95” heeft 6 praktijk code95 uren per jaar. Wilt u nog meer punten per jaar behalen volg meerdere veiligheid vak bekwamen chauffeurs opleidingen:

  • BHV eerste hulp EHBO herhaling (code 95) , 6 uur per jaar
  • BHV brand / ontruiming (code 95), 6 uur per jaar
  • VCA

Andere opleidingen: zie www.vuurroodbv.nl code 95

Offerte op maat