Is het van belang dat het certificaat volgens een keurmerk wordt uitgegeven?

Sinds 2005 worden in Nederland de eerste hulp opleidingen en -richtlijnen niet meer vastgesteld door één organisatie. De Goedkeuringsregeling van het Ministerie van VWS aangaande de EHBO opleidingen van Het Oranje Kruis is ingetrokkenen en de overheid laat de regulering van EHBO opleidingen over aan de marktwerking. Er is dus geen sprake meer van een overheidserkenning van EHBO-diploma’s.
In Nederland zijn er dus verschillende organisaties die EHBO-richtlijnen vaststellen en eerste hulp verleners (EHBO’ers) certificeren. Alle certificerende EHBO-organisaties in Nederland hanteren min of meer dezelfde basisrichtlijnen waarin de reanimatierichtlijnen van de NRR / ERC zijn opgenomen.

Het is van belang dat er volgens de richtlijnen van een keurmerk wordt lesgegeven voor het behouden van de kwaliteit. Al onze instructeurs zijn gecertificeerd Oranje Kruis en NVB, hierbij werken zij volgens didactische vormen die wij zelf hebben ontwikkeld.
Daarnaast is een Eerstehulpinternationaal.nl cursus ook internationaal erkend en bekend. Nog een voordeel van deze cursus is de korte, intensieve, lesduur van 6 of 12 uur. Een eerstehulpinternationaal.nl cursus kenmerkt zich door een zeer praktische benadering waarbij alleen de hoognodige theorie wordt aangeboden.

U kunt bij Eerstehulpinternationaal.nl ook de cursus Eerste Hulp aan Kinderen Basis incl. Nikta certificering volgen dat wettelijk verplicht is gesteld voor gastouders.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Heeft u interesse interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?