Wist je dat? 1 op de 3 verkeersslachtoffers met ernstig letsel en fietser is van 55 jaar of ouder?

Het recente onderzoek van VeiligheidNL onthult een zorgwekkende trend in verkeersveiligheid: 1 op de 3 verkeersslachtoffers met ernstig letsel is een fietser van 55 jaar of ouder. Deze bevindingen wijzen op een specifieke kwetsbaarheid van oudere fietsers op de wegen.

Het toenemende aantal verkeersslachtoffers met ernstig letsel gedurende een periode van tien jaar, van 2012 tot 2021, met een stijging van 18%, benadrukt de voortdurende uitdagingen op het gebied van verkeersveiligheid. Deze cijfers onderstrepen de noodzaak van doelgerichte maatregelen om de veiligheid van oudere fietsers te waarborgen.

Het is essentieel om de oorzaken van deze stijging te begrijpen, variërend van verkeersinfrastructuur tot gedragsfactoren, om effectieve interventies te ontwikkelen. Het beschermen van kwetsbare weggebruikers, zoals oudere fietsers, vereist een holistische benadering, waaronder bewustwordingscampagnes, veilige fietsroutes en het bevorderen van defensief fietsgedrag.

Deze bevindingen benadrukken het voortdurende belang van verkeersveiligheid en roepen op tot samenwerking tussen beleidsmakers, verkeersdeskundigen en gemeenschappen om doeltreffende maatregelen te implementeren die de risico’s voor fietsers van 55 jaar en ouder verminderen.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Heeft u interesse interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?