Wist je dat? Dat er in 2020, 984 mogelijke slachtoffers zijn van mensenhandel?

In het jaar 2020 werden naar schatting 984 mogelijke slachtoffers van mensenhandel geïdentificeerd, waarbij dit cijfer echter slechts een indicatie is van de complexiteit van dit misdrijf. Mensenhandel is een ernstig en vaak verborgen probleem, wat het moeilijk maakt om de ware omvang ervan vast te stellen. Factoren zoals gebrek aan melding door slachtoffers, verschillen in rapportagesystemen en de clandestiene aard van de activiteiten dragen bij aan de uitdaging van het verzamelen van nauwkeurige statistieken.

Dit cijfer onderstreept de voortdurende inspanningen van internationale organisaties, overheden en non-gouvernementele organisaties (NGO’s) om bewustzijn te vergroten, slachtoffers te identificeren en te helpen, en daders verantwoordelijk te houden voor hun daden.

Het belang van preventie, bescherming van slachtoffers en juridische vervolging blijft centraal staan in de strijd tegen mensenhandel wereldwijd. Het streven naar een nauwkeuriger begrip van dit complexe probleem is van cruciaal belang om effectieve maatregelen te nemen ter bestrijding van mensenhandel en ter ondersteuning van de slachtoffers.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Heeft u interesse interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?