Wist je dat? Er in 2020 121 mensen om het leven kwamen door de gevolgen van huiselijk geweld?

Indien de cijfers correct zijn, onthullen de statistieken van 2020 een verontrustend aspect van de samenleving: 121 mensen kwamen om het leven als gevolg van huiselijk geweld. Achter deze cijfers schuilen tragische verhalen van slachtoffers die lijden onder de impact van fysiek, emotioneel of psychologisch geweld binnen hun eigen huishouden.

Huiselijk geweld is een complex en vaak ondergerapporteerd maatschappelijk probleem, waarbij factoren zoals angst, schaamte en afhankelijkheid van de dader het moeilijk maken voor slachtoffers om hulp te zoeken. Deze cijfers benadrukken de dringende noodzaak van bewustwording, preventie en ondersteunende maatregelen om slachtoffers te beschermen en gewelddadige situaties te doorbreken.

Het is van cruciaal belang dat samenlevingen zich bewust zijn van de ernst van huiselijk geweld en zich inzetten voor het creëren van veilige omgevingen, waar slachtoffers de steun en middelen hebben om zichzelf te beschermen en een leven vrij van geweld te leiden. Het opsporen en aanpakken van de oorzaken van huiselijk geweld vereist een gezamenlijke inspanning van individuen, gemeenschappen en beleidsmakers om een einde te maken aan deze verwoestende vorm van misbruik.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Heeft u interesse interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?