Wist je dat? Helaas, ongeveer 1 op de 60 kinderen elk jaar een arm verliest als gevolg van vuurwerkincidenten?

Deze verontrustende informatie werpt een schrijnend licht op de tragische realiteit dat ongeveer 1 op de 60 kinderen jaarlijks een arm verliest als gevolg van vuurwerkincidenten. Het betreft een alarmerend hoog aantal kinderen dat het slachtoffer wordt van onveilige vuurwerkpraktijken, vooral tijdens gelegenheden zoals oud en nieuw.

Deze schokkende statistiek onderstreept de dringende noodzaak van verhoogd bewustzijn en preventieve maatregelen om de veiligheid van kinderen te waarborgen. Vuurwerk, vaak beschouwd als een feestelijke traditie, kan aanzienlijke gevaren met zich meebrengen, en kinderen lopen bijzonder risico op letsel en blijvende schade.

Het is van het grootste belang dat ouders, verzorgers en de bredere samenleving samenwerken om voorlichting te geven over veilig vuurwerkgebruik, strikte veiligheidsprotocollen te handhaven en toezicht op kinderen te vergroten. Deze trieste realiteit roept ook op tot strengere regelgeving en handhaving om ervoor te zorgen dat vuurwerk op een verantwoorde en veilige manier wordt gebruikt, zodat kinderen niet langer het slachtoffer worden van vermijdbare ongevallen die een levenslange impact kunnen hebben.

Het is een dringende oproep tot collectieve actie om de meest kwetsbare leden van onze samenleving te beschermen tegen de gevaren van onveilig vuurwerkgedrag.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Heeft u interesse interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?