Wist je dat? Nog maar 3,1 procent van de Nederlandse bevolking beschikt over een geldig EHBO (kind)- certificaat of -diploma?

De recente constatering dat slechts 3,1 procent van de Nederlandse bevolking over een geldig EHBO-certificaat of diploma beschikt, is alarmerend en werpt een schijnwerper op een dramatische afname van de kennis over eerste hulp bij ongelukken. Deze bevindingen, gepresenteerd door het Rode Kruis, wijzen op een verontrustende trend waarbij het aantal mensen dat overweegt een EHBO of BHV-opleiding te volgen, aanzienlijk afneemt.

Nog zorgwekkender is het gegeven dat tienduizenden mensen hun EHBO-diploma hebben laten verlopen, vaak omdat ze geen herhalingstrainingen hebben gevolgd, waardoor hun kennis en inzichten in acute hulpverlening zijn verouderd. Basiskennis van EHBO is van levensbelang, omdat het de kans op overleven kan verdubbelen, met name bij snelle interventies zoals reanimatie en het gebruik van een AED binnen zes minuten na een noodsituatie.

De oproep om een EHBO-opleiding te volgen benadrukt de essentiële rol van voortdurende educatie en bewustwording op het gebied van eerste hulp. Het doel is om de gemeenschap beter voor te bereiden op noodsituaties, waarbij het tijdig toepassen van levensreddende vaardigheden een aanzienlijk verschil kan maken. Het belang van deze initiatieven strekt zich uit tot het vergroten van de algemene veiligheid en het vermogen van individuen om effectief te reageren in noodgevallen.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Heeft u interesse interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?