EHBO voor SPORTERS

EHBO voor SPORTERS, t.b.v outdoor of FITNESS,

Als sport- en bewegingscoördinator weet je hoe je beweging kunt inzetten om allerlei doelen te bereiken. Bijvoorbeeld om mensen samen te brengen, de leefstijl te verbeteren of ter voorkomen van letsel. Je bent in staat om daarin een coördinerende en adviserende rol te vervullen. Je werkt in een fitnessbedrijf, bij een sportvereniging, in de recreatieve- of welzijnssector of een gezondheidscentrum.

VOLG EEN EHBO  CURSUS KLIK HIER >>….Reanimatie EHBO

De volgende thema’s die hierbij passen:

  • Sport en Bewegen fitness:  fitnessinstructeur A, spinning, step aerobic, sportmassage, personal trainer en EHBO.
  • Sport en Bewegen tennis / squash : KNLTB tennisleraar A, SBN squashtrainer 2 en 3 en EHBO.
  • Sport en Bewegen zwemmen: beroepsopleiding allround zwemonderwijzer, lesgever zwem-ABC, lifeguard, recreatieve zwemactiviteiten en EHBO.
  • Sport en Bewegen outdoor / recreaties: klimmen, mountainbiking, kanovaren, navigeren en EHBO.

Profielen van de geïnteresseerde:

  • Operationeel Sport- en bewegingsmanager: Je houdt je bezig met het management, organisatie en coördinerende taken binnen bv. commerciële sportorgansaties, sportbonden, sportverenigingen of in de toerismebranche.
  • Bewegingsagoog – Agoog Welzijn: Je bent een breed opgeleide professional die binnen het bewegen maatwerk kan leveren bij groepen of individuen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, maar ook kun je kiezen voor jeugdhulpverlening, ouderenzorg en penitentiaire inrichtingen.
  • Bewegingsagoog – Fysiotherapeut-assistent: Je werkt in de wereld waar mensen met medische klachten of voor revalidatie een passend beweegaanbod zoeken. De fysiotherapeut-assistent houdt zich bezig met het aanbieden van trainingen met als doel de sporter/patiënt te begeleiden in het verhogen van de belasting en belastbaarheid. Deze richting sluit erg goed aan bij HBO Fysiotherapie.
  • Buurt-Onderwijs-Sportmedewerker: Als BOS-medewerker ben je de spil van het bewegen in de wijk in de driehoek Buurt-Onderwijs-Sport. Hier geef je, onder verantwoordelijkheid van een vakleerkracht, gymlessen en ook organiseer en begeleid je buitenschoolse activiteiten, bijvoorbeeld bij een buitenschoolse opvang.

VOLG EEN EHBO  CURSUS KLIK HIER >>